понеділок, 15 грудня 2014 р.

... And Justice for All (1988-1989)
Metallica на концерті в 1989 році.

... And Justice for All, перший студійний альбом після смерті Бертона, був випущений в 1988 році. Альбом мав комерційний успіх, досягнувши 6 строчки в Billboard 200, будучи першим альбомом групи, який увійшов до Топ 10 [9]. Альбом був сертифікований як платиновий через дев'ять тижнів після його виходу. Бас Ньюстеда був спеціально згорнутий на альбомі як частина безперервної «дідівщини» і його музичні ідеї були проігноровані (однак він вказаний як співавтор на треку «Blackened»). Були скарги на продюсування; а саме, Стів Х'ю з Allmusic зазначив, що барабани Ульріха більше клацали, ніж стукали і гітари «гуділи тонко» [10]. На підтримку альбому був початий тур Damaged Justice [11].

У 1989 році Metallica була вперше висунута на Греммі в нещодавно створеної категорії «Краще вокальне або інструментальне хард-рок / метал виступ» [12]. Проте нагороду отримала група Jethro Tull за альбом Crest of a Knave [12]. Це спровокувало багато суперечок, так як Metallica була очікуваним переможцем і залишилася чекати отримання нагороди за виконання пісні «One» для телеефіру [12]. Видання Entertainment Weekly включило перемогу Jethro Tull до переліку «10 найбільших розчарувань в історії Греммі» [13].

Слідом за випуском ... And Justice for All Metallica випустила дебютний кліп на «One» [14]. Група виконувала пісню на покинутому складі, також у кліпі були вставки з фільму «Джонні взяв рушницю» [12]. Замість організації майбутньої угоди з власниками ліцензії Metallica просто повністю купила права на фільм. Кінцевий результат являв собою послідовну, але укорочену «міні-версію» фільму «Джонні взяв рушницю» з хитромудрої синхронізацією між піснею і діалогами фільму [14]. У 1999 році відеокліп зайняв 38 місце в списку 100 найбільших музичних кліпів на MTV

Немає коментарів:

Дописати коментар