вівторок, 16 грудня 2014 р.

Load, ReLoad, Garage Inc., S & M (1995-1999)

Після майже трирічного турне на підтримку The Black Album, Metallica знову відправилася в студію для створення і запису свого шостого студійного альбому. Вони зробили перерву в 1995 році і відіграли три концерти в Донінгтон Парк за підтримки груп Slayer, Skid Row, Slash's Snakepit, Therapy? і Corrosion Of Conformity. Коротке турне було названо «Escape from the Studio '95». Metallica витратила близько року на написання і запис нових пісень, що склали альбом 1996 Load. Load дебютував в Billboard 200 на першій сходинці. Обкладинка Load була створена Андресом Серрано, і була названа Кров і Семя III. Серрано використовував суміш власної сперми і бичачої крові між листами оргскла [34]. Реліз ознаменував собою зміни в музичному напрямку групи, і новий імідж учасників. Metallica були хедлайнерами на альтернативному рок-фестивалі Lollapalooza влітку 1996 року [35].

Два нових альбому продавалися гірше попередніх трьох. Хетфілд пізніше зазначив у документальному фільмі Some Kind of Monster, що спочатку за планами групи пісні з обох альбомів повинні бути лише середньої якості, і неодноразово шліфувалися і перероблялися, поки не було вирішено, що вони підходять для релізу.

У 1998, Metallica випустила подвійний CD, названий Garage Inc .. Перший диск містив нещодавно записані кавер-версії пісень різних груп: Blue Öyster Cult, Thin Lizzy, Mercyful Fate, Black Sabbath і несподівано для шанувальників Nick Cave і Bob Seger. Другий CD зібрав разом раніше випущені кавер-версії вийшли в період з 1984 по 1995 рр. в якості бонус-треків до різних синглам, включаючи оригінал The $ 5.98 EP: Garage Days Re-Revisited, який вже став рідкісною записом. На цьому диску використовувалися кавери таких виконавців як: Motörhead, Queen, Diamond Head, The Misfits, Killing Joke, Holocaust, Budgie, Anti-Nowhere League, Blitzkrieg, Sweet Savage. Альбом дебютував в Billboard 200 під номером два [36] [37].

7 березня 1999 мер Сан-Франциско Уіллі Браун оголосив «Офіційним днем Metallica» в місті. Місяцем пізніше, 21-22 квітня, група записала два концерти із симфонічним оркестром Сан-Франциско, в той час керований Майклом Кейменом, який вже працював з Бобом Роком над «Nothing Else Matters». Кеймен і оркестранти склали додатковий оркестровий матеріал для декількох пісень гурту, і на концерті було зіграно багато пісень починаючи з часів Ride The Lightning. Metallica також представила дві нові пісні: «Human» і «No Leaf Clover». Звукозапис і відеозйомка концерту були випущені в листопаді того ж року як альбом S & M. Також Metallica записала відеокліп на пісню No Leaf Clover.
Конфлікт з «напстер» (2000)

У 2000 Metallica записує пісню «I Disappear» для фільму «Місія нездійсненна 2». Незабаром Ларс Ульріх виявив, що демозапис «I Disappear» вільно поширюється (як і всі інші їхні пісні) в мережі Інтернет завдяки компанії Napster. Ларс Ульріх поставив запитання своїм фанам: «Чому музика повинна поширюватися безкоштовно, якщо були витрачені гроші на те, щоб її записати і випустити?». Музиканти затіяли судову тяганину з Napster, заодно вчинив позов університетам Південної Каліфорнії, Єля і Індіани за те, що їх керівництво не перешкодило безоплатного розповсюдження. У 2001 році Metallica і Napster прийшли до деякого угодою.

Немає коментарів:

Дописати коментар