вівторок, 16 грудня 2014 р.

Death Magnetic дебютував на першому рядку чартів у багатьох країнах, у тому числі в Австралії, Канаді та Мексиці, а також в європейському чарті альбомів. У США було продано 490 000 копій платівки. Крім того, Metallica стала першою групою, яка випустила п'ять поспіль альбомів, що займають перше місце в Billboard 200. [46] Через тиждень після релізу, Death Magnetic утримував перше місце в Billboard 200, європейському чарті альбомів, а також став найбільш швидко продаваним альбомом в Австралії в 2008 році.  Навіть по закінченні трьох тижнів Death Magnetic все ще лідирував у чарті Billboard 200. Таке досягнення в 2008 році було на рахунку тільки у Metallica і Джека Джонсона. А в чартах Billboard «Hard Rock», «Modern Rock / Alternative» і «Rock» альбом залишався на першій позиції цілих п'ять тижнів поспіль.
Концерт Metallica в Сіднеї під час «World Magnetic Tour» (2010)

У загальній складності Death Magnetic займав перші рядки хіт-парадів в 32 країнах світу. [48]

Зважаючи успіху дев'ятого альбому Metallica MTV Europe номінувало групу на свою премію Music Awards в категоріях «Rock Out» і «Headliner», а MTV Latin America запросило музикантів виступити на їх церемонії Music Awards. [49] Metallica зіграла композицію «The Day That Never Comes ».

21 жовтня 2008 колектив почав масштабне турне World Magnetic Tour.

У листопаді 2008 закінчився термін дії контракту групи з Warner Bros., і Metallica зараз розглядає різні плани на майбутнє, включаючи (згідно Ларсу Ульріху) можливість випуску наступного альбому через інтернет. [50] Крім того, Джеймс Хетфілд і Кірк Хемметт недавно були включені в список «100 найбільш досконалих гітаристів всіх часів» під номерами 14 і 26 відповідно. [51]

4 квітня 2009 Metallica була введена в Зал слави рок-н-ролу. Зі вступною промовою на церемонії виступив басист гурту Red Hot Chili Peppers Флі. На церемонію були запрошені численні друзі групи. Також у церемонії взяли участь Джейсон Ньюстед і батько Кліффа Бертона - Рей Бертон. Дейв Мастейн був запрошений на церемонію, але відмовився, пославшись на зайнятість гастролями своєї групи Megadeth в Європі. Під час церемонії група зіграла два своїх хіти - Master Of Puppets і Enter Sandman. Група грала вп'ятьох: Джеймс Хетфілд - ритм-гітара, Кірк Хеммета - соло-гітара, Ларс Ульріх - ударні і два басиста: Роберт Трухільо і Джейсон Ньюстед. Після виконання двох пісень до групи приєдналися Джефф Бек, Джиммі Пейдж, Джо Перрі, Ронні Вуд і Флі і виконали джем, який отримав назву Train Kept A Rollin '(All Star Jam).

Турне World Magnetic Tour тривало два роки і завершилося трьома концертами в Мельбурні, Австралія, в листопаді 2010 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар