вівторок, 16 грудня 2014 р.

Догляд Ньюстеда, St. Anger (2001-2005)
Metallica, Лондон (2003)

У 2001 Ньюстед покинув групу через, як він сказав, «фізичної шкоди, який він завдав собі за роки гри музики, яку він любить». Однак з подальших інтерв'ю з Ньюстед і учасниками, що залишилися Metallica стало відомо, що бажання Ньюстеда випустити запис свого проекту Echobrain і відправитися з ним в турне і запеклий опір цьому Хетфілда стали основними причинами відходу басиста з групи. Також інтерв'ю журналу Playboy розкрило той факт, що подшучіванія над Ньюстеда як над новачком, що почалися з моменту його приходу в групу, не припинилися з часом. Плюс до всього, у Ньюстеда ніколи не було статусу партнера в написанні пісень, який був у Кліффа Бертона у піснях - «Blackened» з ... And Justice for All, «My Friend Of Misery» з Metallica, «Where The Wild Things Are »з ReLoad). Документальний фільм 2004 Some Kind of Monster пролив більше світла на догляд Ньюстеда з Metallica.

У липні 2001 Хетфилду довелося пройти курс реабілітації у зв'язку з «алкоголізмом та іншими шкідливими звичками». Близько року Metallica не робила нічого важливого. Ларс Ульріх і Кірк Хемметт перший час всерйоз вважали, що з групою може бути все скінчено. Зрештою Джеймс повернувся в групу, але працював лише по чотири години на день, решту часу проводив зі своєю сім'єю. Повільно Metallica складала і записувала матеріал для свого нового альбому. Боб Рок виконував партії бас-гітари. Створення альбому було документовано у фільмі Some Kind of Monster. Після запису нового альбому Metallica проводила прослуховування для постійної заміни Ньюстеда на початку 2003 року. Роберт Трухільо, колишній член груп Suicidal Tendencies і Ozzy Osbourne, був обраний в якості нового басиста Metallica. Резюме Роберта включало також Infectious Grooves і роботу з Black Label Society на їх DVD Boozed, Broozed, and Broken-Boned. Так як Metallica продовжила своє існування, Джейсон Ньюстед також знайшов собі музичний притулок в легендарній канадської треш-метал-групі Voivod в 2002 році. Також варто відзначити той цікавий факт, що Джейсон став заміною Роберта Трухільо в групі Ozzy Osbourne протягом турне Ozzfest у 2003 році (у цьому турне також брала участь група Voivod).

У червні 2003 року дебютував восьмий студійний альбом Metallica St. Anger, що зайняв перше рейтинги в чартах. Будучи навмисно «сирим» і невідшліфованим альбомом, St. Anger був суворо розкритикований фанатами [ким?]. «Сире» звучання запису, «гнучкість» висоти вокалу Хетфілда, «металева» подзвучка ударних Ульріха і повна відсутність гітарних соло отримали окрему критику. Незважаючи на все це, пісня St. Anger виграла премію Греммі за «Кращий метал-виступ» в 2004 році.

Обширне турне «Summer Sanitarium Tour 2003» в підтримку St. Anger тривало два роки, на концертах виступали також групи Mudvayne, Deftones, Linkin Park, і Limp Bizkit. Також варто зауважити, що під час тривалого турне Metallica «Madly in Anger with the World» з групою Godsmack майже кожен виступ професійно записувалося і продавалося на сайті LiveMetallica.com. Група зробила перерву в 2005 році, провівши більшу частину часу з друзями та родиною, однак відіграла два історичних шоу на відкритті для Rolling Stones в Сан-Франциско.

Немає коментарів:

Дописати коментар