понеділок, 15 грудня 2014 р.

Натхненням для Metallica служила музика таких груп як Motörhead і Diamond Head (за словами Ульріха, стиль Metallica і склався з «50% кожної з цих двох голів»), а також Black Sabbath, Saxon, Thin Lizzy, Judas Priest, Iron Maiden, Mercyful Fate, Venom та інших британських метал-груп. Також на музику Metallica вплинули панк-рок-групи Misfits, Zeroption, Discharge і The Ramones.

На початку 1982 Ульріх переконав засновника і власника Metal Blade Records Брайана Слейджела включити пісню «Hit The Lights» в першу компіляцію Metal Massacre. Зневірившись у пошуках постійного лідер-гітариста, Ульріх помістив оголошення в журналі «The Recycler». Дейв Мастейн з Ханінгтон Біч, який на той час уже грав у групі Panic, відповів і зустрівся з учасниками Metallica для прослуховування. Ульріх і Хетфілд були так вражені обладнанням і однієї лише розминкою Мастейна, що вони попросили його приєднатися до групи ще до початку самого прослуховування.

У березні та квітні 1982 року було записано кілька демо, включаючи Hit The Lights, для збірки Metal Massacre і так зване Power Metal demo (Hit The Lights, The Mechanix, Jump In The Fire, Motorbreath). Як згодом пояснив Рон, слова Power Metal у назві демо з'явилися за його ініціативою. Він порахував цікавим додати ці слова на супровідну візитку до демо-касеті, що розсилається на фірми грамзапису, оскільки вказівка всього лише назви групи і телефону здалося йому вкрай неоригінальним. Кілька місяців потому група записала повноформатну демо No Life 'til Leather, яке швидко привернуло увагу незалежних розповсюджувачів - traders, які й допомогли отримати її всім, хто цікавиться фанам. 25 травня 1982 відбувається історична подія: Metallica вперше виходить на сцену (група виступила з концертом в школі, в якій навчався Ларс Ульріх).

Немає коментарів:

Дописати коментар